A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новокальчевська громада
Одеська область, Березівський район

Про встановлення єдиного податку на території Новокальчевської сільської ради ОТГ

Дата: 21.02.2023 10:02
Кількість переглядів: 60

                                                                               У К Р А Ї Н А

НОВОКАЛЬЧЕВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ОБЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГОМАДИ

БЕРЕЗІВСЬКИЙ РАЙОН  ОДЕСЬКА ОБЛАСТЬ
РІШЕННЯ

 

 

Про встановлення єдиного податку на території

Новокальчевської сільської ради ОТГ

 

 

Відповідно до статті 7, пункту 10.2 статті 10, пункту 12.3 статті 12, статей 291-300 Податкового кодексу України, пункту 24 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» Новокальчевська сільська рада ОТГ

 

ВИРІШИЛА:

 

  1. Установити на території Новокальчевської сільської ради ОТГ ставки єдиного податку.
  2. Затвердити Положення про порядок обчислення та сплати єдиного податку на території Новокальчевськоїсільської ради ОТГ згідно з додатком.
  3. Оприлюднити дане рішення у засобах масової інформції.

                4.Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію сільської ради з бюджету,фінансово-економічних питань,інвестиційної діяльності та регуляторної політики.

                5.Рішення Новокальчевської сільської ради ОТГ від 25.06.2021 року за № 187-І«Про встановлення єдиного податку на території Новокальчевської сільської ради ОТГ » визнати таким, що втратило чинність.

                  Рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.

 

 

 

 

 

 

 

Новокальчевський

сільський голова ОТГ                                                               Валентина ТИМЧУК

 

 

№ 435-VIIІ

30.06.2022 р.

с.Новокальчеве

 

 

 

 

 

 

                                               Додаток до  рішення

Новокльчевської сільської ради

                                                                                                         від 30.06.2022 р.№ 435-VIIІ

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок обчислення та сплати єдиного податку на території Новокальчевської сільської ради ОТГ

  1. Загальні положення
    1. Спрощена система оподаткування, обліку та звітності - особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів на сплату єдиного податку в порядку та на умовах, визначених Податковим кодексом України, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.
    2. Юридична особа чи фізична особа-підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування та зареєструватися платником єдиного податку в порядку і на умовах, визначених Податковим кодексом України та цим Положенням.
    3. Суб’єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на такі групи платників єдиного податку:

           1.4.Для першої групи платників єдиного податку в розмірах:

                - 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати для приватних підприємців, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з прилавків на ринках ;

            1.5.           - 6 відсотків розміру мінімальної заробітної плати для приватних     

             підприємців, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з контейнерів  

             площею до 6 кв.м на ринках;

             1.6.          - 8 відсотків розміру мінімальної заробітної плати для приватних  

             підприємців, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з контейнерів    

             площею до 6 кв.м на ринках;

1.7.           - 2 відсотки розміру мінімальної заробітної плати для соціально незахищених мешканців, які знаходяться на обліку в департаменті праці та соціальної політики та здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з прилавків на ринках м.Березівка з усіма обмеженнями та особливостями, викладеними в главі 1 розділу ХІУ Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями;

    1.            - 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати на всі інші види діяльності, які дозволені для даної групи платників єдиного податку з усіма обмеженнями та особливостями, викладеними в главі 1 розділу ХІУ Податкового кодексу України зі змінами та доповненнями, в межах та за межами Березівського району

      2.           Для другої групи платників єдиного податку.

 

                                                       2.Ставки податку

Ставки єдиного податку для платників першої групи встановлюються у межах до від 5 до 10% від розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня податкового (звітного) року (далі - прожитковий мінімум),

другої групи –ставки єдиного податку встановлюються у відсотках (фіксовані ставки)до розміру мінімальної заробітної плати,встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року,у зв’язку з чим розмір єдиного податку буде змінюватись відповідно до зміни розміру мінімальної заробітної плати станом на 1 січня податкового звітного року.

Установити ставки єдиного податку для платників першої групи в         залежності від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.

Установити ставки єдиного податку для платників другої групи в залежності від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць.

Відсоткова ставка єдиного податку для платників третьої групи встановлюється у розмірі:

  1. 3% доходу - у разі сплати податку на додану вартість згідно з Податковим кодексом України;
  2. 5% доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої - третьої групи (фізичні особи-підприємці) у розмірі 10%:

 

                                                3.Податковий (звітний) період

3.1.Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої, другої та четвертої груп є календарний рік.

3.2.Податковий (звітний) період починається з першого числа першого місяця податкового (звітного) періоду і закінчується останнім календарним днем останнього місяця податкового (звітного) періоду.

3.3.Для суб’єктів господарювання, які перейшли на сплату єдиного податку із сплати інших податків і зборів, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, що настає за наступним податковим (звітним) кварталом, у якому особу зареєстровано платником єдиного податку, і закінчується останнім календарним днем останнього місяця такого періоду.

3.4.Для зареєстрованих в установленому порядку фізичних осіб - підприємців, які до закінчення місяця, в якому відбулася державна реєстрація, подали заяву щодо обрання спрощеної системи оподаткування та ставки єдиного податку, встановленої для першої або другої групи, перший податковий (звітний) період починається з першого числа місяця, наступного за місяцем, у якому особу зареєстровано платником єдиного податку.

 

  1. Порядок нарахування та строки сплати єдиного податку

Встановити, що порядок нарахування та строки сплати податку здійснюється відповідно до вимог статті 295 Податкового кодексу України у наступному порядку:

    1. Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця.

Такі платники єдиного податку можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

    1. Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється контролюючими органами на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розмірюється за місцем податкової адреси.
    2. Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів

 

                                             Секретар сільської ради                                 Світлана КОСЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь