Новокальчевська громада
Одеська область, Березівський район

«Протидія домашньому насильству»

Дата: 28.10.2021 16:42
Кількість переглядів: 1018

Фото без опису

Проблема сімейного насильства є зараз одними з найактуальніших. Проблема насильства не нова, вона існувала завжди й існує у всіх країнах світу. Про цю тему зазвичай не говорять, її часто замовчують. Нерідко тяжко навіть визначити, що, власне, є насильство, а що – ні. Тому 28 жовтня 2021 року саме це з’ясовували провідний спеціаліст Березівського бюро правової допомоги Олександр Крижановський, а також волонтер Олександр Костюков спільно з клієнтами пробації, що перебувають на обліку в Березівському районному секторі пробації №1.

Клієнтам пробації роз’яснили, що відповідно до Закону України «Про попередження насильства в сім'ї» від 15 листопада 2001 року, насильство в сім'ї — будь-які умисні дії фізичного, сексуального, психологічного чи економічного спрямування одного члена сім'ї по відношенню до іншого члена сім'ї, якщо ці дії порушують конституційні права і свободи члена сім'ї як людини та громадянина і наносять йому моральну шкоду, шкоду його фізичному чи психічному здоров'ю. Звернули увагу на основні види насильства та причини проявів насильства.

Олександр Крижановський наголосив на тому, що за насильство в сімї чинним законодавством передбачено кримінальну, адміністративну, цивільно-правову відповідальність. Згідно Кодексу про адміністративні правопорушення передбачається покарання для «сімейних дебоширів» у вигляді громадських робіт або адміністративним арештом. Також роз’яснив присутнім про спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству: терміновий заборонний припис і обмежувальний припис.

Олександр Костюков повідомив присутнім про систему попередження насильства в сім’ї, органи та установи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім'ї, підстави для вжиття заходів з попередження насильства в сім'ї.

Для закріплення здобутих на зустрічі знань присутнім роздали інформаційні буклети, що містять інформацію вищезгаданої теми.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь