Новокальчевська громада
Одеська область, Березівський район

«Конституція – основний закон України»

Дата: 26.06.2021 15:24
Кількість переглядів: 2277

«Конституція – основний закон України»

28 червня 1996 року Верховна Рада України ухвалила Конституцію УкраїниЦе стало важливою віхою українського державотворення. Конституція становить ядро національної правової системи. Вона фіксує головні юридичні та політичні аспекти відносин між державою та суспільством: від забезпечення прав i свобод людини до подальшого розвитку держави. У цьому полягає соціальна цінність Основного закону.

Фото без опису

24 червня 2021 року, інспектором Аллою Каніною на базі Березівського районного сектору з питань пробації було проведено тематичний захід тему: «Конституція – основний закон України» за участю волонтера пробації Олександра Костюкова. Метою заходу було визначити обізнаність підоблікових про норми основного закону держави.  Конституція - закон, в якому записано всі права українців. Це право на життя, право на житло, право на працю, право на відпочинок, право на лікування та багато-багато інших прав. Записано в Конституції і наші обов’язки. Наприклад, обов’язок захищати свою Батьківщину, обов’язок берегти природу, обов’язок виконувати вимоги Конституції та інші, а також в Основному законі зазначені державні символи України: Державний Герб України, Державний Прапор України, Державний Гімн України. Чинна Конституція України складається з 15 розділів. 161 стаття зібрана у 14 розділів, а XV розділ містить 16 перехідних положень. Тексту Конституції передує Преамбула. Варто пам’ятати, яким важливим і непростим був для України процес впровадження власної конституції.

День Конституції – не просто свято нормативного акту, а день, коли було затверджено права і свободи громадян України та всі з гордістю відзначають це державне свято.

На наприкінці заходу учасники привітали один одного із наступаючим святом - Днем Конституції України та побажали процвітання нашій незалежній країні.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь