Новокальчевська громада
Одеська область, Березівський район

Соціальний супровід – один із елементів пенітенціарної пробації

Дата: 22.03.2021 19:18
Кількість переглядів: 4082

Соціальний супровід – один із елементів пенітенціарної пробації

 

         Соціальна робота із особами, які відбували покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк і готуються до звільнення - є сама по собі багатоаспектним видом діяльності. Це напрям діяльності направлений на соціальну адаптацію засуджених, на те, аби повернути в суспільство «здорову» особу, підготовлену до умов життя, які існують в суспільстві та забезпечити його необхідним для нормальної життєдіяльності.

         До 2021 року соціальний супровід осіб молодіжного віку (до 35 років), які звільнялись з установ виконання покарань здійснювали районні центри соціальних служб сім’ї дітей та молоді, але, у зв’язку з ліквідацією районних центрів соціальних служб у 2020 році такі функції покладаються на структурні підрозділи об’єднаних територіальних громад.

16 та 18 березня 2020 року начальником Березівського районного сектору з питань пробації проведено робочі зустрічі з головою Березівської обєднаної територіальної громади Валерієм Григорашем, заступником голови Розквітівської об’єднаної територіальної громади Олександром Надибським та головою Новокальчевської об’єднаної територіальної громади Валентиною Тимчук. Метою зустрічей є взаємодія уповноваженого органу з питань пробації та об’єднаних територіальних громад з приводу забезпечення соціального супроводу осіб, що звільняються з установ виконання покарань.

         Під час зустрічі обговорено проблемні аспекти, які можуть виникати під час вирішення питань щодо місця проживання, працевлаштування, оформлення документів, отримання навчання або перекваліфікації особам, які відбули покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк.

         Також, головами об’єднаних територіальних громад було наголошено, що наразі у територіальних громадах лише проводиться процедура створення структурних підрозділів, які будуть виконувати функції з соціального забезпечення та після утворення таких підрозділів з Березівським районним сектором з питань пробації будуть укладені відповідні меморандуми про подальшу співпрацю.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь